28 januari 2022
19:30

Södertälje Futsal Club

Referat: Katrineholms SK FK Futsal - Södertälje Futsal Club

Nu börjar segersviten bli lång och det är då viktigt att inte börja tappa av i fokus för då åker man lätt på en mina. På fredagskvällen var det dags för returmöte med Södertälje som vi länge hade problem med när vi möttes i Södertälje.
Motståndarna anlände rätt sent och hade en kort uppvärmning och det är då lätt att man själv tappar fokus när man funderar över när det ska komma och om de ska komma. Känslan var väl inte direkt att vi brann på uppvärmningen. När matchen väl kom igång märktes det snabbt att det var en klart svagare variant av Södertälje som var våra gäster denna gång. De försökte nog spela så väl de kunde och det var några bollskickliga killar men det var riktigt svaga i omställningarna så på 10 minuter hade vi kontrat in 5-0 utan att ha något direkt bra uppställt anfallsspel utan det räckt att ligga rätt och sno bollen och gå för det.

Abdifathas mål var undantaget då han lurade upp samtliga Södertälje spelare på läktaren i en ruskig dribblingsraid. Det värsta var att nu checkade vi ur. Vi började fuska i försvarsspelet och gick på kontring utan att tagit bollen, passningsspelet var riktigt svagt och vi löpt mindre och mindre. De 10 minuter som kvarstår av första halvlek spelar vi 2-2 och vi har i och för sig rätt betryggande 7-2 i halvlek men det är ingen bra futsalmatch.
I pausen försöker vi få ut att vi måste tillbaka till det enkla – bra försvarsspel och ställ om så kommer spelet. Vi inleder med att knappt komma över mittlinjen första 3-4 minuter och kom vi över så var det med en långboll som inte ens Carl Lewis hade hunnit i fatt.

Vi gör vårt första mål i andra halvlek efter 12 minuter och den fighting som Södertälje fick igång efter paus försvinner och de slarvar eller jobbar hem med endast halva laget så vi kan 3 mål på kort tid men sedan sprattlar de till med två mål framåt innan vi avslutar med fem mål till sista fem så denna tillställning slutar 15-5.
Det är förstås så att man ska vara nöjd med att vinna med tio mål men känslan är ändå att det är en av de sämsta insatserna vi gjort i årets seriespel. Nu var inte motståndaren riktigt på tå och spelet blev inte så fokuserat som det varit senaste matcherna och det kanske inte är så konstigt när det inte är någon nerv i matchen men visst bör vi kunna prestera lite bättre. Nu fick vi ändå ett resultat som räcker tillräckligt bra och så är vi mer fokuserade mot Trosa/Vagnhärad som vi har revansch att kräva mot.